Sessiz Lüks Nedir?

Sessiz Lüks Nedir? | Joinus

Sessiz Lüks 

  Son zamanların moda dünyasında isminin aksine çok fazla ses getiren akımı olan "sessiz lüks" tabirini sizin de kulağınıza fısıldandı mı?  Nedir bu sessiz lüks? Çoğu insan zenginliği büyük logolu kıyafetleri, lüks arabaları ve büyük evleri olan gösterişli bir yaşam tarzı olarak düşünür. Peki ya müreffeh olmanın başka bir yolu olsaydı? Sessiz lüks tamda bu noktada kendini gösteriyor. Logoları ve lüks kabul edilen her şeyin görünürlüğünü siliyor. Tabi bu size sevdiğiniz şeylerden keyif alamayacağınız anlamını düşündürmesin. Sessiz lüks bize, kıyafetlerimizin pahalı görünmesi ve hissettirmesi için tasarımcı logolarının damlamasına gerek olmadığını hatırlatır.

 

Zenginlik tarzına ulaşmanın harika bir yolu, yıllarca dayanacak kaliteli smart casual temellere yatırım yapmaktır. İyi bir kot pantolon, klasik bir beyaz tişört ve iyi dikilmiş bir palto gibi eşyalar, eskimiş görünmeden defalarca giyilebilir. Bu zımbaları tasarımcı parçalarıyla eşleştirerek hem şık hem de zamansız bir görünüm yaratacaksınız.

 Sessiz Lüks tarzına ulaşmanın harika bir yolu , yıllarca dayanacak kaliteli smart casual temellere yatırım yapmaktır . İyi bir kot pantolon, klasik bir triko kazak ve iyi dikilmiş bir palto gibi eşyalar, eskimiş görünmeden defalarca giyilebilir. Bu zımbaları tasarımcı parçalarıyla eşleştirerek hem şık hem de zamansız bir görünüm yaratabilirsiniz.

 

  Nedir Bu Sessiz Lüks Trendinin Felsefesi 

  Sessiz lüks, moda dünyasında gösterişten uzak, sade, zarif ve incelikli bir lüks anlayışını ifade eder. Bu kavramda, markalar ve tasarımcılar, ürünlerinde abartılı logolar veya dikkat çekici detaylar yerine, kaliteli malzemeler, mükemmel işçilik, rafine detaylar ve minimalist bir estetik kullanmayı tercih ederler.Herkese göstermek zorunda kalmadan istediğiniz her şeye sahip olabileceğiniz bir yol da diyebiliriz aslında. Gereksiz karmaşıklığı ve aşırılığı reddetmek, sadelik ve işlevselliği vurgulamak...  Bu yaklaşım, insanların daha az ile daha fazla tatmin olabileceğini ve lüksün sadece maddi değil, içsel bir deneyim olduğunu savunur. Sessiz lüksün en iyi yanı, herkes için tamamen farklı olmasıdır ve herkese uyacak tek bir yaklaşım olmamasıdır. Yani kısaca başkası için işe yaramayan şey sizin için işe yarayabilir.

 

   Sessiz Lüks Nasıl Ortaya Çıktı? 

  İlk olarak Succession dizisindeki karakterler, daha sonra Gwyneth Paltrow’un kayak kazası davası ve sonrasında Sophia Richie’nin düğünü ile birlikte bu tabir isminin aksine sosyal medya mecralarında çok ses getirmeye başladı.  Tarih boyunca insanlar her zaman gösterişe önem verdi. İlk başta, bunu taşıdıkları mücevherlerinde gösterdiler ya da gardıroplarındaki birbirinden farklı hayvana ait kürkleriyle güç gösterisinde bulundular. Modern dönemde lüks ürünler satan markalar kendi logolarını çanta ve kıyafetlerin üzerine işlemeye başladı. İnsanlar da giydiklerinin ne kadar pahalı olduğunu konuşmadan anlatmak için bu logolu ürünlerden satın almaya başladı. Peki, şimdi?

 

Şimdilerde zenginliği açık açık vurgulamak yerine, insanlar sessiz bir şekilde zengin olduklarını fısıldamaya başladı. Pahalı markalar artık kıyafetlerin üzerine logo koymuyor. Üstelik bir kere giyilip atılacak şaşalı giysiler yerine, her sezona uygun olan sade kıyafetlere yöneliyorlar. Bu trend yavaş yavaş güzellik kategorisine de kaymaya başladı. Tiktok’ta viral olan “Clean girl” akımını hatırlıyor musunuz? İşte “sessiz güzellik” tam olarak böyle bir şey.

 

 Peki Ya Join Us Nasıl Sessiz Lüks Kavramını Kendini İçinde buldu? 

  Bu kavram, lüksü yaymak için gösterişli olmanız gerekmediği fikrinden yola çıkıyor. İsim yapmış markalar, aşırı mücevherler ve abartılı kıyafetler bu trendin merkezinde değil. "Sessiz lüks" kavramı, moda dünyasında abartısız, incelikli, sade, zarif ve kaliteli bir lüks anlayışını ifade eder. Kıyafet trendleri minimalizme dönüyor. Güzellik rutinleri mümkün olduğu kadar doğal görünmeye odaklan. Durgunluk çekirdeğine hoş geldiniz. Join Us’ta tamda bu sebeple bu kavramı sahipleniyor.  İyi dikilmiş sade giysiler, nötr renkler, kaliteli işçiliğe sahip minimal aksesuarlar, dikkat çeken özgün tasarımları temel çatıyı oluşturuyor.

 

 Sessiz Lüks Bir Kadın Olsaydı Nasıl Biri Olurdu?

 

JOIN US YENİLİKLERİ TAKİP EDERKEN KENDİ YENİSİNİ YARATIR!

  Belki de “sessiz lüksün” en bariz göstergesi sahip olunan şeyler veya stil değil, davranış biçimidir. Fransızların bir sözü vardır: mutlu yaşamak, gizli yaşamak anlamına gelir. Başka birinin yaşam tarzının, onların hayatlarını yaşama şeklini belirlemesini istemezler. “Sürüyü takip etmez sürüsüyle anı biriktirir” Sanki her zaman herkesten daha iyi olmak zorundaymış gibi hissetmek yerine, rahat ve huzurlu bir hayat yaşamaya olanak tanır., Gösteriş yapmayı ya da dikkatleri üzerinize çekmeyi sevmez, yeni arabasını veya pahalı kıyafetlerini sosyal medya hesabında göstermek için çaba harcamaz. Popüler olduğu için sevmediği bir ortamda olmak yerine sevdikleriyle kaliteli vakit geçirmeyi önemser. Yaptığı bağışlarla övünmez aksine, duyulmasını istemez yardım ve bağışlarını gizli tutar. Kısacası Onun için esas olan, herkes bir yöne bakarken başka bir yöne bakabilmektir. Hepsinden önemlisi, sadece gardırobuna ve sosyal yaşamına değil, kendine de güvenmesidir. Tıpkı Join Us kadını gibi…

 

Sessiz lüks markayı vurgulayan büyük logolardan, “en yeni” koleksiyonlardan ve dikkatleri kişinin üzerine çeken renklerden uzak duruyor. Modada meraktan ve deneysellikten çok, fonksiyonel ve snob bir bakış açısını temsil ediyor.  Sessiz Lüks kavramını taşıyabileceğiniz ürünleri görmek için Join Us Sonbahar-Kış’24 koleksiyonuna bir göz atın.

Başarı ile kayıt oldunuz
Bu mail adresi ile kayıt olunmuştur!